Orbán nesmie vlastniť naše zásoby ropy!

22.09.2013 Bratislava

Slovenská národná strana (SNS) dôrazne protestuje proti tomu, aby štátne núdzové zásoby ropy ovládla maďarská skupina MOL!
Kým ,,zobudení" opoziční poslanci vytĺkali politický kapitál z nehoráznej reprivatizácie Slovenského plynárenského priemyslu, a. s. (SPP) núdzové zásoby ropy Slovenskej republiky potichu, ale majoritne ovláda maďarský MOL!
To, že táto slovenská vláda sa vyznačuje veľkou kreativitou pri práci s odvodmi a poplatkami našich občanov, ale žiadnym vzťahom k ochrane záujmov Slovenska, sa opäť ukázalo pri vzniku Agentúry pre núdzové zásoby ropy a ropných výrobkov. Podľa pôvodného plánu má síce 70 percent podielu vlastniť štát a 30 percent súkromné firmy. Obávame sa však, že jedinou súkromnou firmou bude Slovnaft, ktorého majoritným vlastníkom je MOL! Rovnako sa obávame, že tak, ako v prípade SPP, aj v prípade agentúry pre núdzové zásoby ropy sa percentá a vlastníci SNS dôrazne protestuje proti ďalšiemu kroku vlády, ktorý nemožno nazvať inak než ďalším ,,kšeftom", a ktorý opäť hrubo ignoruje dlhodobé záujmy Slovenskej republiky a jej občanov. To, že s pomocou kabinetu Roberta Fica budú peniaze našich občanov vylepšovať biznis zahraničných subjektov, nie je už nič nové. Lenže takáto arogancia v oblasti bezpečnostných záujmov Slovenska nemá precedens! Nie je predsa možné, aby v prípade mimoriadnej situácie - ktorých sme boli aj v minulosti svedkami - naše núdzové zásoby vlastnil Skutočnosť, že v prípade bezpečnostných rizík na Slovensku manažment palivových rezerv majoritne ovláda spoločnosť, ktorú kontroluje maďarský monopol, v ktorom dominujú maďarské vládne záujmy na čele s premiérom Viktorom Orbánom, je v úplnom rozpore aj s ekonomickými, aj s bezpečnostnými záujmami Slovenska!
SNS vyzýva vládu Roberta Fica, aby konala okamžite a vrátila správu ropných rezerv Slovenskej republiky pod 100-percentnú kontrolu štátu!

Andrej Danko
 

Vyberte región